DE BEHANDELING

Lees de maatregelen met betrekking tot Corona onderaan deze pagina.

Intake en behandeling

Na uw aanmelding bij mij ontvangt u een vragenlijst. Ik vraag u, deze lijst van te voren in te vullen zodat ik tijdens de intake gerichter kan werken.

Een consult bij mij begint met een uitvoerig gesprek, waarin we allereerst uw klachten inventariseren. Daarnaast stel ik u ook vragen rondom klachten in het verleden en uw leefstijl. Dit is nodig om een goed beeld te vormen over mogelijke oorzaken van uw klacht.

Daarna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Naast aandacht voor de pijnlijke regio test ik ook de beweeglijkheid van andere delen in het lichaam.

Naar aanleiding van het lichamelijk onderzoek bespreek ik met u de bevindingen en nemen wij het behandelplan door.

De behandeling wordt altijd individueel op uw klacht afgestemd. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om het lichaam te behandelen, zoals manipulaties en mobilisaties van gewrichten, spieren, vliezen en organen. De toegepaste behandeltechnieken en de intensiteit pas ik hierbij wederom aan op uw lichaam.

Op basis van uw klachten maak ik een inschatting van het aantal behandelingen. Dit ligt vaak tussen 2-5 consulten. Bij sommige klachten kan het nuttig zijn om de behandeling na een aantal weken of maanden te herhalen.

 

Behandeling van minderjarigen

Tijdens de behandeling van baby’s en kinderen moet één ouder aanwezig zijn tijdens de behandeling. Voor kinderen van 12-16 jaar moet één ouder aanwezig zijn tijdens het eerste consult, daarna kunnen kinderen in overleg zelfstandig komen. Vanaf 16 jaar mogen kinderen zelfstandig naar de behandeling komen.

 

Meer lezen:

Corona maatregelen

De afspraak kan alleen doorgaan wanneer u geen gezondheidsklachten heeft, zoals (neus)verkoudheid, hoesten, kuchen of niezen, loopneus, keelpijn, verhoging (= tot 38 graden) of koorts (> 38 graden), kortademigheid, hoofdpijn, branderige ogen, reuk- en/of smaakverlies, moeheid, je ziek voelen en/of diarree, wat kan duiden op een infectie met COVID-19.

 

Wanneer u in recent in contact bent geweest met iemand met COVID-19 of wanneer u om een andere reden in huiselijke quarantaine zit kan de behandeling niet doorgaan.

 

Heeft u zelf COVID-19 doorgemaakt? Als u meer dan 24 uur geheel symptoomvrij bent, kunt u weer behandeld worden.

 

In de praktijk letten wij op goede hygiëne.

 

  • Neem een grote badhanddoek en een kleine handdoek mee naar de behandeling.
  • Zodra u de praktijk binnen loopt en voor het verlaten van de praktijk vragen wij u, uw handen te desinfecteren door gebruik te maken van de dispenser in de wachtkamer.
  • In de wachtkamer liggen momenteel helaas geen tijdschriften en wordt geen koffie of thee geserveerd.
  • Hoesten en niezen in de elleboog. Wij geven geen handen.
  • Contactoppervlakken worden regelmatig gedesinfecteerd en de ruimtes regelmatig geventileerd.

 

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich comfortabel voelt bij ons in de praktijk. Daarom geldt:

 

  • De osteopaat zal u aan het begin van de behandeling vragen of u het prettig vindt dat hij/zij een mondneusmasker draagt. Wanneer u dit wenst gaan wij dit uiteraard nakomen.
  • Wenst u een mondneusmasker te dragen tijdens de behandeling? Neem dan een eigen mondneusmasker mee.

 

Bedankt voor uw medewerking en uw begrip!

Osteopathie Schumacher in Houten