CHRONISCHE PIJN

Osteopathie en chronische pijn

Chronische pijn is een breed begrip. Chronische pijn kan een heel specifieke pijn zijn, die al een langere tijd aanwezig is. Onder chronische pijn vallen ook klachten zoals chronische vermoeidheid, pijn door artrose of fibromyalgie.

 

Daarom is het belangrijk, om in uw specifieke situatie te bekijken, wat ik voor u kan betekenen.

 

Wat zeker is, is dat bij alle vormen van chronische pijn aanpassingen plaatsvinden in het lichaam. Een manier van bewegen of functioneren, om minder pijn te ervaren. Hierbij moet het lichaam compenseren, wat soms veel energie kost. Een gevolg kan zijn dat u minder gaat bewegen, wat ook negatieve gevolgen heeft. Ook het zenuwstelsel reageert op chronische pijn. Hierbij komt het mentale aspect. De manier van waarneming van pijn en het omgaan met pijn spelen een grote rol.

 

Een osteopathische behandeling kan u erbij helpen om een aantal van deze patronen te doorbreken of te minimaliseren. Osteopathie betrekt de verschillende systemen in het lichaam en combineert dit in de behandeling waardoor het lichaam gestimuleerd wordt en aangezet wordt tot herstel. Dit is juist bij chronische klachten van belang.

VOOR WIE?

Maak nu een afspraak!

Baby's

Kinderen

Pubers

Zwangerschap

Sporters

mensen met chronische pijn

Osteopathie Schumacher in Houten
Osteopathie voor baby’s

Osteopathie Schumacher bij huilbaby’s, baby’s met darmkrampen, reflux, spugen, KISS syndroom, voorkeurshouding, slaapproblemen, problemen met zuigen en slikken.

Osteopathie Schumacher in Houten
Osteopathie en zwangerschap

Osteopathie helpt het lichaam om zich tijdens de zwangerschap aan te passen aan de veranderingen tijdens de zwangerschap en ook bij zwangerschapsklachten, klachten prenataal en postnataal.

Osteopathie Schumacher in Houten