OVER MIRA

Osteopaat Mira Schumacher

Osteopaat Mira Schumacher in HoutenVertrouwen in uw therapeut is belangrijk. Om deze reden stel ik mij graag kort voor, zodat u wanneer u de praktijk bezoekt, reeds een impressie heeft.

In mijn praktijk staan individualiteit, persoonlijkheid en goede zorg op de voorgrond. Sinds 2016 werk ik in Houten, met veel passie voor mijn vak en persoonlijk afgestemde behandelingen. Door in de loop van de jaren mijn kennis te verbreden over het lichaam en gebruik te maken van verschillende behandeltechnieken blijf ik mijzelf steeds verder ontwikkelen.

 

Opleiding en verdieping

In 2008 ben ik met de opleiding fysiotherapie aan de Saxion Hogeschool te Enschede begonnen en heb deze in 2012 afgerond.

Ik besloot om na de fysiotherapie opleiding door te gaan studeren en osteopaat te worden. Deze wens werd versterkt toen ik tijdens mijn afstudeerstage in Spanje in een praktijk werkte, waar ook een aantal osteopaten werkzaam was. Hierdoor groeide mijn enthousiasme voor dit vak.

Na enige tijd werkzaam te zijn geweest ben ik in 2013 naast mijn werkzaamheden als fysiotherapeut gestart met de 5-jarige opleiding osteopathie aan de IAO (The International Academy of Osteopathy) te Zeist en Gent (BE). In 2018 ben ik afgestudeerd als osteopaat.

Werkzaam zijn als osteopaat is voor mij een proces van levenslang leren. Hiervoor volg ik regelmatig diverse cursussen en bijscholingen.

 

Ik heb een aantal modules gevolgd om mij verder te specialiseren in het behandelen van baby’s en kinderen. Hierbij heb ik onder andere cursussen gevolgd bij Frank de Bakker, die volgens zijn methode ‘geïntegreerde technieken’ doceert.

Ook op het gebied van zwangerschap en behandelen van klachten tijdens de zwangerschap heb ik een aantal cursussen gevolgd.

 

Verder heb ik cursussen gevolgd op het gebied van psychosomatische klachten,  fasciale ketens en het behandelen met fasciale technieken.

 

Sinds 2016 werk ik in de praktijk Rugbalans samen met Seppo Lindroos. Hij is arts in muscolosceletale geneeskunde (ook orthomanuele geneeskunde genoemd), een behandeltechniek gericht op rugklachten. Door de nauwe samenwerking heb ik mij verder gespecialiseerd in het behandelen van rug- en nekklachten.

 

Ik ben ook opgeleid in het toepassen van dry needling, een methode om triggerpoints in spieren te behandelen.

 

Over mijzelf

Ik ben geboren en opgegroeid in Duitsland. Tijdens mijn opleiding ben ik in 2009 naar Nederland verhuisd en woon hier nog steeds. Dankzij mijn studie, bijbaan en vrienden is het mij snel gelukt om mij hier thuis te voelen. Ook kom ik nog regelmatig in Duitsland om familie en vrienden te bezoeken.

Met veel plezier woon ik samen met mijn partner en zoon in Utrecht. Ik geniet van de stad en misschien nog meer van de mooie natuur in de dichtbije omgeving. De route naar mijn praktijk in Houten kan ik vaak met de fiets afleggen, wat ik erg prettig vind omdat dit ook goed aansluit bij mijn werkzaamheden als osteopaat. Immers, beweging en een uitgebalanceerde leefstijl is goed. Mijn partner staat achter mij en hij accepteert (gelukkig) dat ik regelmatig weer eens op zaterdag weg ben voor een interessante cursus, bijscholing of congres over osteopathie. In mijn vrije tijd ben ik erg graag buiten en ontdek de wereld vanuit de ogen van mijn zoon en doe ik golfsurfen, hardlopen en klimmen.

OVER RUTGER

Osteopaat Rutger Veneklaas

Osteopaat Rutger Veneklaas

Vanuit mijn plezier in sport ben ik van jongs af aan geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Vanuit die drive besloot ik fysiotherapie te gaan studeren aan de Saxion Hogeschool te Enschede en rondde deze opleiding in 2009 af. In datzelfde jaar verhuisde ik naar Gent in België om daar drie jaar te studeren aan de fulltime opleiding van the International Academy of Osteopathy.

 

Sinds 2012 behandel ik met toewijding zowel baby’s, kinderen, zwangeren als volwassenen. Met name de grondige, oorzakelijke en totale aanpak in de osteopathie vind ik mooi en krachtig. ‘Als osteopaat behandel je de combinatie van oorzaken die het cijferslot van de klachten opent.’ Ieder mens, elke klacht en iedere aanpak is uniek.

 

M’n visie en aanpak is in deze jaren steeds meer verdiept en verbreed. Naast diverse trainingen in de osteopathie heb ik ook opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van bewustzijnsgroei, persoonlijk groei, holistische groei en voeding. M’n interesse en specialisme gaat daarbij vooral uit naar stress, trauma en psychosomatiek. Een goede samenwerking met andere specialisten vind ik belangrijk. Alles draait om het optimaliseren van uw gezondheid.

 

Samengevat zal ik altijd streven naar de meest effectieve behandelstrategie met als grondprincipes een veilige, oorzakelijke, grondige, deskundige en totale aanpak. Ik hecht hierbij waarde aan een warm, respectvol en persoonlijk contact. Ik hoop u binnenkort in de praktijk te mogen verwelkomen.

Heeft u een vraag?

Over de praktijk

Vele jaren geleden is Seppo Lindroos met zijn praktijk Rugbalans gestart in Houten. Een aantal jaren later kwam fysiotherapeut Jayant Makhan erbij. Samen met mij, Mira Schumacher, kwam in 2016 de specialisatie osteopathie bij ons in de praktijk.

In 2020 ben ik met mijn eigen praktijk begonnen.

2021 is collega Rutger Veneklaas erbij gekomen.

In november 2022 zijn Mira, Rutger en Jayant (Rugtotaal) verhuisd naar het nieuwbouwproject bloX21. Het gebouw is speciaal ontwikkeld voor ondernemers in zorg en sport. 

Voor informatie over mijn collega’s kunt u hier verder lezen:

Rugbalans

Rugtotaal

Praktijkruimte Osteopathie Schumacher
Praktijkruimte Osteopathie Schumacher
Praktijkruimte Osteopathie Schumacher
Praktijkruimte Osteopathie Schumacher
Osteopathie Schumacher in Houten