OVER MIRA

Osteopaat Mira Schumacher

Vertrouwen in uw therapeut is belangrijk. Om deze reden stel ik mij graag kort voor, zodat u wanneer u de praktijk bezoekt, reeds een impressie heeft.

In mijn praktijk staan individualiteit, persoonlijkheid en goede zorg op de voorgrond. Sinds 2016 werk ik in Houten, met veel passie voor mijn vak en persoonlijk afgestemde behandelingen. Door in de loop van de jaren mijn kennis te verbreden over het lichaam en gebruik te maken van verschillende behandeltechnieken blijf ik mijzelf steeds verder ontwikkelen.

 

 

Opleiding en verdieping

In 2008 ben ik met de opleiding fysiotherapie aan de Saxion Hogeschool te Enschede begonnen en heb deze in 2012 afgerond.

Ik besloot om na de fysiotherapie opleiding door te gaan studeren en osteopaat te worden. Deze wens werd versterkt toen ik tijdens mijn afstudeerstage in Spanje in een praktijk werkte, waar ook een aantal osteopaten werkzaam was. Hierdoor groeide mijn enthousiasme voor dit vak.

Na enige tijd werkzaam te zijn geweest ben ik in 2013 naast mijn werkzaamheden als fysiotherapeut gestart met de 5-jarige opleiding osteopathie aan de IAO (The International Academy of Osteopathy) te Zeist en Gent (BE). In 2018 ben ik afgestudeerd als osteopaat.

Werkzaam zijn als osteopaat is voor mij een proces van levenslang leren. Hiervoor volg ik regelmatig diverse cursussen en bijscholingen.

Ik heb een aantal modules gevolgd om mij verder te specialiseren in het behandelen van baby’s en kinderen. Hierbij heb ik onder andere cursussen gevolgd bij Frank de Bakker, die volgens zijn methode ‘geïntegreerde technieken’ doceert.

Ook op het gebied van zwangerschap en behandelen van klachten tijdens de zwangerschap heb ik een aantal cursussen gevolgd.

Sinds 2016 werk ik in de praktijk Rugbalans samen met Seppo Lindroos. Hij is arts in muscolosceletale geneeskunde (ook orthomanuele geneeskunde genoemd), een behandeltechniek gericht op rugklachten. Door de nauwe samenwerking heb ik mij verder gespecialiseerd in het behandelen van rug- en nekklachten.

Ik ben ook opgeleid in het toepassen van dry needling, een methode om triggerpoints in spieren te behandelen.

 

Over mijzelf

Ik ben geboren en opgegroeid in Duitsland. Tijdens mijn opleiding ben ik in 2009 naar Nederland verhuisd en woon hier nog steeds. Dankzij mijn studie, bijbaan en vrienden is het mij snel gelukt om mij hier thuis te voelen. Ook kom ik nog regelmatig in Duitsland om familie en vrienden te bezoeken.

Met veel plezier woon ik samen met mijn partner in Utrecht. Ik geniet van de stad en misschien nog meer van de mooie natuur in de dichtbije omgeving. De route naar mijn praktijk in Houten kan ik vaak met de fiets afleggen, wat ik erg prettig vind omdat dit ook goed aansluit bij mijn werkzaamheden als osteopaat. Immers, beweging en een uitgebalanceerde leefstijl is goed. Mijn partner staat achter mij en hij accepteert (gelukkig) dat ik regelmatig weer eens op zaterdag weg ben voor een interessante cursus, bijscholing of congres over osteopathie. In mijn vrije tijd ben ik erg graag buiten en doe ik golfsurfen, hardlopen en klimmen.

Heeft u een vraag?

Over de praktijk

Vele jaren geleden is Seppo Lindroos met zijn praktijk Rugbalans gestart in Houten. Een aantal jaren later kwam fysiotherapeut Jayant Makhan erbij. Samen met mij, Mira Schumacher, kwam in 2016 de specialisatie osteopathie bij ons in de praktijk.

In 2020 ben ik met mijn eigen praktijk begonnen.

Sinds 2019 zijn wij gevestigd op het Hoefbladhof 80B in Houten. Hier werken wij samen met hapotherapeut Iets Schilder.

Samen vormen wij een klein behandelcentrum, waar individualiteit, persoonlijkheid en goede zorg op de voorgrond staan.

Voor informatie over mijn collega’s kunt u hier verder lezen:

Rugbalans.nl

Haptotherapiepalet.nl

Osteopathie Schumacher in Houten
Osteopaat Mira Schumacher in Houten
Osteopathie Schumacher in Houten