OSTEOPATHIE VOOR PUBERS

Osteopathie voor pubers

In de puberteit gaat het lichaam steeds meer veranderen van kind naar volwassene. Dat betekent dat groeiprocessen plaatsvinden en veranderingen in de hormoonproductie. Ook het mentale proces van het volwassen en zelfstandig worden speelt een belangrijke rol.

 

Osteopathie kan helpen bij klachten tijdens de pubertijd zoals

 

  • Gewrichtsklachten
  • Spierklachten
  • Instabiliteit
  • (Sport-)blessures
  • Slechte houding
  • Rugpijn en nekpijn
  • Hoofdpijn

 

Door een osteopathische behandeling kunnen spanningen opgeheven worden, waardoor het lichaam weer beter in balans kan komen. Aanvullend zijn voldoende beweging en soms gerichte oefeningen van belang. Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil voor later betekenen.

OSTEOPATHIE VOOR PUBERS

Klachten van spieren, gewrichten, instabiliteit en blessures tijdens de puberteit

De lichamelijke veranderingen tijdens de puberteit kunnen gepaard gaan met klachten en ongemakken. De botten groeien en de spieren en gewrichten moeten zich hierop aanpassen tot er een nieuw evenwicht ontstaat. Voordat dit evenwicht ontstaat, is er soms sprake van een disbalans. Dit kan leiden tot instabiliteit, overbelasting en soms blessures.

 

Tijdens de behandeling onderzoek ik het lichaam op spanningen en bewegingsbeperkingen, die deze klachten kunnen veroorzaken. Door dit te behandelen verbetert de aansturing van spieren en gewrichten en kan het lichaam weer beter in balans komen. Aanvullend zijn voldoende beweging en soms gerichte oefeningen van belang. Hierbij vind ik het vooral belangrijk dat sport als leuk wordt ervaren en oefeningen moeten klein en makkelijk uitvoerbaar zijn.

OSTEOPATHIE VOOR PUBERS

Slechte houding, rugpijn en hoofdpijn tijdens de puberteit

De houding speelt een belangrijke rol in de puberteit. Veel zitten, gebruik van telefoon, tablet of laptop en te weinig sporten hebben hier een negatieve invloed op. Een slechte houding kan gevolgen hebben voor de toekomst.

 

Tijdens de puberteit geeft een slechte houding soms nog geen klachten. Maar het kan ook leiden tot rugpijn, nekpijn en hoofdpijn. Uiteraard zijn er ook andere oorzaken van rugpijn, nekpijn en hoofdpijn.

 

Als osteopaat onderzoek ik de rug, nek en ribben op spanningen en bewegingsbeperkingen, die door een slechte houding kunnen zijn ontstaan maar ook de oorzaak kunnen zijn van een slechte houding. Door dit te behandelen creëer ik bewegingsvrijheid waardoor het makkelijker wordt om een goede houding in te nemen. Wij zullen ook kleine oefeningen doornemen, die het makkelijker maken om op de houding te letten. Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil voor later betekenen.

VOOR WIE?

Maak nu een afspraak!

Baby's

Kinderen

Pubers

Zwangerschap

Sporters

mensen met chronische pijn

Osteopathie Schumacher in Houten
Osteopathie voor baby’s

Osteopathie Schumacher bij huilbaby’s, baby’s met darmkrampen, reflux, spugen, KISS syndroom, voorkeurshouding, slaapproblemen, problemen met zuigen en slikken.

Osteopathie Schumacher in Houten
Osteopathie en zwangerschap

Osteopathie helpt het lichaam om zich tijdens de zwangerschap aan te passen aan de veranderingen tijdens de zwangerschap en ook bij zwangerschapsklachten, klachten prenataal en postnataal.

Osteopathie Schumacher in Houten