Osteopathie en directe toegankelijkheid

Osteopathie is een de manuele geneeswijze. Dat betekent, dat een osteopaat alleen met zijn handen werkt, zonder gebruik te maken van apparaten of geneesmiddelen.

Ik ben breed opgeleid in het herkennen en beoordelen van klachten. U heeft geen verwijzing nodig om bij mij terecht te kunnen.

Osteopathie werkt samen met de reguliere geneeswijze. Wanneer ik vind, dat de klachten ook beoordeeld moeten worden door een huisarts of specialist of wanneer aanvullend onderzoek gedaan moet worden, zal ik dat aangeven.

Tevens ben ik lid van onze beroepsvereniging van osteopaten in Nederland, het NRO. Deze beroepsvereniging waarborgt de kwaliteit van de osteopathie in Nederland. Voor meer informatie kunt u hier verder lezen.

Weet u niet zeker of u met uw klachten bij mij terecht kunt?

Neem contact op, dan kunnen wij dit bespreken.

Registratie

Ik ben geregistreerd bij het NRO (Nederlands Register voor Osteopathie) en de NVO (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie). Alleen geregistreerde osteopaten mogen de titel ‘osteopaat D.O.-MRO’ dragen. Het NRO draagt zorg voor de vereiste kwaliteit, controle en bijscholing van erkende osteopaten in Nederland. De NVO komt op voor de belangen van osteopaten, de wetenschappelijke onderbouwing en erkenning van ons beroep.

 

NRO

 

NVO

 

Algemene voorwaarden osteopathie

 

Klachtenregeling

Meer lezen:

Osteopathie Schumacher in Houten